Začíná hospodské počasí, že se člověku ani z knajpy nechce. Tak je třeba se šetřit.
Svou první desítku toho dne jsem dal u Segala. Vsetínský výrobek má sugestivní název “ Dobrá 10°“ a naštěstí to není příliš od věci. Trocha nostalgie, jak chutnávalo vsetínské v 80. letech. Oproti mnohým jiným SM pivům nic moc. Ale dnes je to příjemné. Trocha vlastní osobitosti, žádná senzorická učesanost.
Dále je na řadě Šatlava a jejich nefiltr 12°. Standardně slušné. Co však dnes točí u Skákavého Poníka? Mám štěstí. Hned dvě minipivovarské desítky. První je z Hanáckého pivovaru. Poměrně čerstvý olomoucký minipivovar, který nemá svoji hospodu a věnuje se výrobě klasických spodně kvašených piv. Majitel je stejný jako u . Selského v Kroměříži, kde se zase naopak spíše vaří speciály. Dobře vymyšleno. Hanácká desítka je kvalitní. V chuti troška nevtíravé nasládlosti možná na úkor chmelovosti, ale ta je velice ušlechtilá. Dojem spíše sladový, ale je to skvělé pivo.
Desítka ze Syrovína Syrovar se zdá po Hanáckém zpočátku trochu neutrálnější. Možná, že chuť není tak výrazná, ale po krátkém zapití si piják zvykne a objeví v truňku skrytá pozitiva. Bohužel, vesměs kladný dojem z desítek mi trochu pokazil Kunětický Hejkal. Pivo poctivé, leč ona sofistikovaná příchuť, která onen mok provázela naposledy letos na jaře je zase pryč, Takže jen hořkost a vzadu lehký náznak nepříliš pivního arašídového másla.
Večer jsem ukončil single hopem od Balona z Havířova. Pivko vonící chmelem, avšak nevlezlé a skoro samo pitelné. Byl to úspěšný pivní den.