Asian Ginger Wit

Dalsi novinka z videnskeho 1516.

Za necele dva roky, co navstevuji 1516 musim pochvalit jejich napadite specialy. Gose s ruznymi prichutemi jsou na mistnim cepu skoro pravidelnymi hosty, velice mne potesil i supersilny 10% porter s mexickymi cokoladovymi boby.

Invenci tamni sladek projevuje i u psenicnaku. Domovsky weizen, ktery se vyrabi v 1516 stabilne ma jasny germansky charakter bez jakychkoliv doplnujicich serepeticek. Avsak po nedavnem witu s japonskym ovocem se mi podarilo ochutnat i novinku – Asian Ginger Wit. Podle nazvu by to melo byt pivo psenicne se zazvorem. Presneji se zazvorem asijskym. Uz na pohled mne upoutala pomerne cira barva. Zadna mlznost ci dokonce kaluzovitost. Jen jemny zakal, ktery da vsak na prvni pohled tusit, ze se jedna o nefiltr. Asian Ginger voni pomerne prijemne, ale zazvor jsem ve vuni prilis neidentifikoval. Na povrch se dralo spise charakteristicke koreni belgickych witu. Ale i to cinilo decentne. Nenasel jsem tam kupr. „indulonu“, kterou jsou mnohe takoveto psenicnaky prolezle. Citil jsem lehkou ovocnost, ktera se vsak pri zapiti se do produktu ukazovala jako mirne artificialni. Cekal jsem zazvor alespon  v doznivani, ale i v nem dominovala spise psenka a trochu ovoce.

Asijsky zazvorovy psenicnak je zajimave pivo, ale staci jedno a lepe je jej nasledne zapit nejakou osvedcenou znackou. Ja jsem tak znalecky ucinil kyselakem Gose.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>