Pochvala Nemcum

Vsech 9 bamberskych pivovaru uz znam. Ted uz jen si vybirat.

Posledne jsem navstivil Fasslu , Spezial a pochopitelne Schlenkerlu. Takze dnes se vydam kousek dale a zajdu si na par piv do Mahr Brau a do Keesmanna.

Kotvime jaksi daleko od centra, ale rychlou chuzi to za 25 minut zvladnu. Fassla otvira uz o pul devate, tak tam jedno polknu. Mam sebou mapu, ale cestu do trochu odlehlejsi bamberske ctvrti si pamatuji jak jsem ji absolvoval zhruba pred dvemi lety. Po ceste jedna stara hospoda, ktera je vsak nyni predelana na jakousi pizzerii. Vim, ze tam mivali pivo pro mne nezname znacky pullitr za dve eura. Dnes tam toci jeste nastesti Fasslu, ale o euro draz.

Dalsi knajpa na ceste, ktera otvira v 11 ma na cepu Glossner. Nekdy se mi snad podari jej ochutnat. Konecne jsem tady. Podle internetu ma Mahr Brau otvirat v 9.00. Brana na zahradku je vsak beznadejne zavrena. Pritom zadna informace o provozni dobe. Stejne je to i u vedlejsiho beer shopu. Nemecky nesvar. Uz jsem si toho vsiml v nekolika pripadech. Mozna, ze provozni doba je tak pruzna, ze nestoji zato ji zverejnovat. Na druhe strane vsak pochybuji, ze by si to dovolili ve state, kde vynalezli „polizei stunde“.

Mahr Brau otvira presne se zvonenim blizkeho kostela. Na zahradce je u ozraleho okna samoobsluha a jsem pochopitelne prvnim hostem. Pivo vsak hned nedostanu. Mlady takrka skinheadovy pokerovany vycepni musi nejprve par piv z pip odpustit. A dela to velice zodpovedne, takze nemam vubec problem si chvili pockat. Za par minut mi fortelne natoci hladinku s hustou penou. Je to lokalne uvareny spodne kvaseny nefiltr „U“ Bier Jen zasyci, takze mi do nej ani nestaci napadat bordel z cetnych mistnich stromu. Na zahradku prichazi dva delnici v pracovnim odevu. Dle meho nazoru je na obed jeste brzy, ale chlapci posvaci dva kvasnicaky. Ano. Tady se jeste svet nezblaznil jako tam, kde zedniky nuti pres poledne konzumovat nealkoholicke sracky. Chvalim vycepniho i ranni pivare.

Hned naproti je pivovar Keesmann. Jeho povestny Herren Pils rovnez prijde k chuti. Je filtrovany a o poznani horci a korenitejsi nezli „U“ Bier. Na zahradku se slezaji stamgasti, skoda, ze uz musim jit. Nicmene jeden uzenak ve Spezialu jeste stihnu.

Parada! Dobre pivo, pekne pocasi a prijemne zazitky. Tak si predstavuji pozitivne stravene dopoledne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>