Nevím, ale zato vím, kde nechal spoustu dobrého piva. Je to v Brně.
Restaurace U tesaře se nalézá na Grmelově ulici, asi čtyři zastávky od brněnského hlavního nádraží. Stanice šaliny, kde se vystupuje se jmenuje Vojtova.
Podle internetových stránek je podnik otevřen od 11 hodin.Krátce po jedenácté jsem Tesaře nalezl a chystal jsem se k jeho návštěvě. V duchu se mi vybavil osamělý výčepní chystající se natočit první dopolední pivo a unylý personál chystající se na celodenní šichtu. V lokále byl však čilý ruch. Byl čas obědů a navíc probíhaly i zvěřinové hody. Šenkýř ve slušivém mysliveckém kloboučku mi natočil orosený půllitr dvanáctky Prasák z pivovaru Obora Vísky. Pivo slušné, dobře načepované, chuťově však nijak zvlášť neoslovilo. Šantánem pobíhaly servírky s parůžky na hlavách a u Tesaře se doslova dveře netrhly. Naštěstí u vchodu byl při zdi umístěn bufeťácký stolek, ke kterému jsem si sedl.Vzápětí jsem ochutnal další kus – tentokrát Kance z Břeclavi. Tradiční pivovar z roku 1522 ukončil provoz v 90. letech, kdy mu kvůli rozdělení federace a mečiarovským clům padl vývoz na Slovensko. Před pár lety se začalo v Břeclavi opět vařit a místní pivo dnes rozhodně stojí za hlubší degustaci. Dále byl U tesaře na čepu jakýsi létající ejl a stabilně piva z Poličky. Takovou hospůdku bych si přál mít v Ostravě….
Odpoledne jsem našel ještě dalšího Tesaře na ulici Veveří. Ten vedle Prasáka nabízel i víseckou 11 a také chutné pivko ze Zíchovce a Bombarďáka z Velké nad Veličkou. Jestliže existuje pivařská nirvána, hledal bych ji právě v Brně.