Tentokrát jsem byl v Ostravě jenom tři dny. Ale docela mne mé rodné město potěšilo.
V Hobitu vznikající 13°stout. Lehce do Guinnesse, ale žádný průmysl. Poctivý suchý stout irského typu. V malé garáži, jak už jsem psal, naučili personál řádně čepovat pivo na hladinku, takže Garážmistr v této verzi chutná…
U Hlubka se dnes jmenuje Dřysty v kysni a vedle Ostravy tam točí i velice zdařilý Kácov, půllitr za pouhých 20 Kč. Lokalita poblíž hlavního nádraží je sice trochu podezřelá, zatím jsem si všiml, že klientelu tvoří, zejména v tomto ročním období stárnoucí hašišáci, kteří bývali společnosti nebezpeční možná v mládí – alespoň to komunisti tvrdili. Prostředí příjemné, pivo dobré, tak proč si někdy nezpříjemnit čekání na vlak.
Babylon zrovna otvíral, tak jsem si dal jen pár informativních vzorků ležáku s Citrou a zdařilé ipy z Wywaru.
Dle svého zvyku jsem se večer ještě stavil do nálevny U sudu. A tam mne čekalo největší překvapení. Lokál skoro prázdný, čili se mnohem lépe dýchalo a na čepu vratimovský Brabčák. A to hned tři druhy. Hospodu má teď prý v nájmu majitel vratimovského pivovaru.
Co dodat? Výběr piv solidní, piva dobře ošetřená i kvalitně natočená, žádný excesivní CO 2, takže se pilo naprosto pohodlně a v pohodě. Jde to nahoru, tak vydržet!!!