Existuje dokonalé pivo? Belgičtí vědci říkají, že zatím snad ne, ale brzy se jim podaří je vyrobit.
Vědecký tým pod vedením Kevina Vestrepena aktivně experimentuje s různými kmeny pivovarských kvasnic. Údajně jich mají k dispozici kolem 30 000. Na této práci je určitě nejpoutavější následná degustace. Kvasnice jsou ve výrobě piva určitě důležité, nicméně neméně důležitý je výběr sladu, chmelu, vlastnosti vody a samozřejmě i jednotlivé poměry mezi surovinami.
Nabízí se samozřejmě otázka: Jak vlastně dokonalé pivo chutná? Vědci prý chuti svých výrobků přirovnávají k chuti vybraných 250 belgických pivních značek. Jsou snad ony dokonalé?A kdo to vlastně rozhodne? Možná trochu prozradí Vestrepenův údajný záměr zbavit pivo nepříjemného zápachu (???) a urychlit proces kvašení.
Takže, vážení učenci. Pokračujte ve stagnujících výzkumech léčení rakoviny nebo cukrovky a pivo nám nechte nedokonalé, ale chutné!