U chuligána v bulharském městě Ruse jsem mlsal English Ale Glarus z Varny a přemýšlel jsem, co dále.
Mohl bych si dát točenou ipu ze stejného pivovaru nebo láhvový ejlík Divo Pivo. Co tak ale okusit něco jiného?
v prosklené ledničce jsem zahlédl skupinku tří druhů lahváčů s keramickými uzávěry a pěknými etiketami. Byl na nich prakticky zachycen podzim. Přesněji řečeno jeleni v říji v podzimní přírodě. Vzhledem k aktuálnímu ročnímu období jsem si jednu láhev koupil. Německý pivovar, kde bylo pivo vyrobeno se jmenoval Hirch – Jelen, shodou okolností jako obdobný podnik v Srbsku. Ochutnal jsem jejich světlý Heller Bock. 6,5% alkoholu odpovídalo inzerovanému stylu. To však bylo asi tak všechno. Přestože mok měl být filtrovaný a pasterovaný, barva byla podezřele mlhavá. Chuť částečně typicky vlezlá jako u velké části exportních německých lahváčů, do které prostupovala ne zrovna příjemná sladkost vyššího obsahu alkoholu. Hirsch nebyl vůbec osvěžující a s jeho konzumací jsem spěchal, abych to měl rychle za sebou.
Takže s jelenem možná příště mýdlo, ale ne pivo.