Nevim, ale objevil jsem v centru Budapesti jeho hospodu.
Jiz jsem par mesicu kolem ni chodil, ale nikdy do ni nevlezl. Az vcera. Lakal mne jak jeji nazev – Hrabalova pivnice, tak i velke a svudne logo Postrizinskeho piva. A to je presne to, jak rozeznat kvalitni pohostinske zarizeni od neosobni knajpy. Ci jeste lepe – kterak oddelit zrno od plev. Zadny Pilsner Urquell, Budvar ani Staropramen. Tech je v Madarsku ostatne plno. V Hrabalove hospudce bylo na cepu hned 5 nymburskych piv. Postrizinske pivo nepatri mezi ma nejoblibenejsi, ale tam jsem si s chuti jednu dvanactku dal. Za vycepem jsem ocekaval bodreho, lec kycoviteho Palivce, ale objevil jsem pouze mladeho madarskeho vrchniho, ktery znal jen par ceskych vyrazu tykajicich se piva. Vedle svetle 12 tocili take 10, tmave, Bogana 13 a i Barbara. Lokal byl vkusne vyzdoben fotografiemi z filmu Postriziny i fotkami samotneho autora. Cekal jsem, ze alespon majitel bude Cech. Avsak byl to rovnez Madar. Zrejme docela scetly a milujici ceske pivo. Kolik madarskych spisovatelu vlastne znam ja. Jeden se jmenuje Karinthy, ale uz si nevzpominam, co vlastne napsal.
Za dlouhym vycepem se vsak nachazi jeste jedna rada pip. A opet. Plzen na nich nehledej! Ferdinand z Benesova, Sedmy schod ze Zatce, Velikonocni Kraslicak [myslim, ze Janacek nebo Cerna Hora][ a hlavne 16 Valdstejn z Nove Paky. Na nej jsem chodival pred 20 lety v Praze do hospudky V Korunni. Na cepu byl jeste Radegast a Plzen, coz jsem ani tehdy nepil a pak Valdstejn. Pripadal mi tenkrat dosti sladky a alkoholicky silny. U Hrabala maji Valdstejna nefiltr a je velice dobry. Ma tu spravnou novopackou chut a hutnost, ktera prozrazuje, ze se jedna o vysocestupnove pivo.
Hrabalova hospoda mne velice potesila a priste ji navstivim znovu. Mozna ze sebou vezmu nejakeho Rumuna nebo Bulhara at vidi,jak chutna spravne pivo.