Pivo bezpečně garážované

Tento prodloužený víkend probíhá již 7. ročník pivních slavností v martinovské garáži.

Osobně jsem stál u zrodu této akce. To se ještě o zdárný průběh festivalu staral Jiří Štverka z Hobitu. Byla to tenkrát v roce 2009 skutečně velkolepá slavnost. Tři dny dobrého piva. Ekonomicky však tento podnik nevyšel a tak byly nutné jisté reformy. Postupem času se již většinou neúčastňovali festivalu přímo pivovarníci, kteří pouze prodali organizátorům své výrobky. I tak to bylo pěkné, jen chyběly bližší informace o čepovaných pivech. Na každý ročník byly připraveny i netradiční soutěže jako např. hod pivní etiketou, soutěž o nejpivnější a nejantipivnější příjmení a pivní kvízy. Nejpivnějším příjmením byla vyhodnocena dva ročníky po sobě Kvasnicová, dramatutg Marek Pivovar se bohužel nedostavil. V písemných kvízech osazenstvo hojně podvádělo s internetem a tak se skutečné znalosti projevily (neprojevily) až v závěrečném rozstřelu.

Letos si celý festival organizoval majitel garáže Marcel Lesník alias Woodman sám. Nabídka piv pro laiky slušná, pivní světoběžníky však nikterak neoslnila.Ze soutěží alespoň první den zbylo obligátní na čas a držení tupláku se sladem. Opět nedostatek informací o točených pivech. Těšil jsem se na své premiérové setkání s pivem z Albrechtic, ale točení této  značky bylo naplánováno až na sobotu. Tak jsem vzal zavděk ležákem z Karviné. Mutěnický Mnichov osvěžil, ale mnohem lépe mi chutnalo světlé ze Svatého Kopečku. Tradičně dobré pivo bylo z varnsdorfského Kocoura. Tentokrát pšeničný polotmavý Weizenbock. Ještě jeden vzorek z Karviné – polotmavou 13°a pak již uzavřít klášterní 15° z Břevnova. Nemám příliš času, jede mi autobus.

Sedmý ročník martinovské akce jistě potěšil, pro mne však nebyl dostatečně inspirativní.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u “Pivo bezpečně garážované

  1. Zdravím Martine, byl jsem jenom první den (sobota mě programově ani nabídkou piv nelákala) a musím napsat, že pro mě rok od roku čím dál větší zklamání… výběr piv moc neoslnil, spíš zklamal… co mě mrzí nejvíce, pamatuju ročníky, kdy na akci chodili sběratelé pivovarských suvenýrů a neodcházeli s prázdnou (tácky, etikety, sklo…), teď bohužel nikde nic. Informace o čepovaných pivech nulová, dostalo mě i to, že na jednom výčepu šlo pivo do 0,33 kelímku natočit bez problémů, jinde už jsem musel mít zálohovanou skleničku (ještě na Birrel, brrr…). Jediné plus snad byla cena vstupného – 80,- není moc, zvlášť když v tom máme jednoho malého Garážmistra a koncert kapely Úspěch… :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>