Hlučínský pivovar Avar funguje a vaří dobré pivo
Výpadek kvality před cca 2 a půl lety byl zažehnán (špatný slad) a od té doby nemám proti jakosti piva sebemenší výhrady. Najdou se ovšem rýpalové (zejména ze zapadlých koutů Čech), kteří takřka na potkání všem tvrdí – hlučínské pivo je špatné, kdykoliv jsem tam v poslední době přijel bylo kyselé! Tito lidé, bohužel jsou mezi nimi i nadšení domovarníci, buďto lžou nebo minimálně nemluví pravdu. Případně jejich negativní zážitek z doby úpadku byl natolik traumatizující, že jej jako přenos promítají i do odlišné a lepší současnosti.
Osobně do Avara chodím poměrně pravidelně a mohu zodpovědně prohlásit že od cca od října 2010 se mi stalo jen jednou v létě, že černý Avar byl lehce „chycený“. Jinak co se týče piva – maximální spokojenost.
Zrovna dnes odpoledne. V pivovarské hospodě měli akci. Novou tmavou nefiltrovanou dvanáctku točili za pouhých 22 korun. Požehnaný mok! Jen lehoučká příchuť karamelu, jinak trochu praženky, trochu kávového zrna a ve výsledku černé pivo z vysokou pitelností, kterých bych zvládl vypít určitě slušný počet. V Avaru se rovněž zřejmě ujala místní desítka. V létě se zdálo, že se v prostorách minipivovaru objevila jen proto, že vypadl export do Polska. Nejspíš tam zdomácněla a je docela pitná. Dal bych jí ale možná přednost v horkém létě, kdy by více osvěžila. V zimní m období mám raději plnotučné ležáky.
Navzdory mnohým chytrolínům tvrdím, že hlučínské pivo je chutné a návštěvu Avaru mohu všem zodpovědně doporučit.
Slovenské kritizuješ a svoje chválíš. Samochvála smrdí až jsem.Pak si nestěžuj že druhý píšou že Avar je kyselé pivo.